Schilderen: sfeer, stemming en suggestie 

Code: 
19LVB146W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2019-06-15
Beschrijving

Tijdens dit weekend richten we onze pijlen op (atmo)sferen. Soms is het immers moeilijk te verklaren waarom een beeld je in een bepaalde stemming brengt. Dat vraagstuk staat in deze reeks centraal.

Sfeer is kleurschakeringen en vloeiende tonen. Sfeer is ook licht en spanning tussen schaduw en accenten van licht. Sfeer is suggestie. Sfeer is teer. Sfeer is ook (on)gezellig of dramatisch.

Enkele inspiratiebronnen: William Turner, Pierre Bonnard, Thierry De Cordier, Leon Spilliaert, Hans Bruyneel en vele anderen.

Individueel en in groep worstelen we ons door de kitsch heen om te komen tot nieuwe inspiraties. We werken met aquarel, inkten, gouache en acryl.

Voorkennis
Niveau 1-2: voor iedereen die zich graag één weekend onderdompelt in het thema sfeer. Je hebt best al een beetje ervaring, maar ook beginnende schilders zijn welkom.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig in in de cursusprijs inbegrepen.
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
zaterdag, 15 juni, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-06-15 10:00 2019-06-15 17:00 Europe/Brussels Schilderen: sfeer, stemming en suggestie  . Tijdens dit weekend richten we onze pijlen op (atmo)sferen. Soms is het immers moeilijk te verklaren waarom een beeld je in een bepaalde stemming brengt. Dat vraagstuk staat in deze reeks centraal.... - https://wisper.be/cursus/leuven/schilderen-sfeer-stemming-en-suggestie
zondag, 16 juni, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-06-16 10:00 2019-06-16 17:00 Europe/Brussels Schilderen: sfeer, stemming en suggestie  . Tijdens dit weekend richten we onze pijlen op (atmo)sferen. Soms is het immers moeilijk te verklaren waarom een beeld je in een bepaalde stemming brengt. Dat vraagstuk staat in deze reeks centraal.... - https://wisper.be/cursus/leuven/schilderen-sfeer-stemming-en-suggestie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€89,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€85,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€77,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€72,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€17,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!