Proeven van schilderen: uitdagende portretten

Code: 
20LVB754W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Je ontdekt het in deze cursus! Experimenteer op een speelse manier met de basistechnieken van het schilderen. Het accent ligt niet op afgewerkte stukken, wel op onderzoek en uitproberen. Je zal zien: ook beginnersexperimenten leveren originele resultaten op!


Deze drie avonden is de mens - en dan met wijzelf - ons vertrekpunt. We knoeien met kleuren en vormen, zo komen we tot vreemdsoortige koppen. We poseren voor elkaar en spelen met verhoudingen en wanverhoudingen. We onderzoeken het effect van beweging op onze penseelstreken. Al snel blijkt dat ook uit uit toevallige penseelstreken en eventuele (mis)lukkingen geweldige portretten ontstaan waarvan Francis Bacon en Picasso spontaan het schaamrood op de kaken krijgen. Wie durft?


We gaan op een niet-technische manier te werk: op groot en klein formaat, in groep én individueel. Je oefent op kleuren mengen met acrylverf, schildertoetsen, vorm en compositie.


Volgde je al eerder 'Proeven van schilderen'? Ook welkom, we vertrekken van totaal nieuwe inspiratiebronnen!

In de ban van de verf? Dan kun je nadien verder met 'Schilderen: een eigen draai aan klassieke thema's' vanaf 2 maart.

Voorkennis
Niveau 0: dit is een korte kennismaking waarbij je ontdekt of het iets voor jou is. Geen voorkennis nodig!
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. 
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
maandag, 27 januari, 2020 - 19:00 tot 22:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-01-27 19:00 2020-01-27 22:00 Europe/Brussels Proeven van schilderen: uitdagende portretten . Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Je ontdekt het in deze cursus! Experimenteer op een speelse manier met de basistechnieken van het schilderen. Het accent ligt... - https://wisper.be/cursus/leuven/proeven-van-schilderen-uitdagende-portretten
maandag, 3 februari, 2020 - 19:00 tot 22:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-02-03 19:00 2020-02-03 22:00 Europe/Brussels Proeven van schilderen: uitdagende portretten . Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Je ontdekt het in deze cursus! Experimenteer op een speelse manier met de basistechnieken van het schilderen. Het accent ligt... - https://wisper.be/cursus/leuven/proeven-van-schilderen-uitdagende-portretten
maandag, 10 februari, 2020 - 19:00 tot 22:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-02-10 19:00 2020-02-10 22:00 Europe/Brussels Proeven van schilderen: uitdagende portretten . Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Je ontdekt het in deze cursus! Experimenteer op een speelse manier met de basistechnieken van het schilderen. Het accent ligt... - https://wisper.be/cursus/leuven/proeven-van-schilderen-uitdagende-portretten
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€74,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€67,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€54,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€50,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€13,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.