Proeven van schilderen: kunstenaars kijken

Code: 
19LNB605W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Ontdek het in deze proeverscursus. Je experimenteert met de basistechnieken en verkent voorzichtig je persoonlijke voorkeuren en interesses.

We vertrekken elke avond van een hedendaagse kunstenaar of stroming. Op deze manier ontrafelen we bepaalde werkwijzen en technieken. We gaan zeker niet kopiëren, wel gebruiken we kunstenaars en stromingen als vertrekpunt om zelf nieuwe ontdekkingen te doen of op een andere manier naar het schildersvak te kijken.


Je oefent op kleuren mengen, schildertoetsen, vorm en compositie. Verbeelding, eenvoudige objecten en foto's zijn ons leidmotief.

We gaan op een niet-technische manier te werk: op groot en klein formaat, in groep én individueel.

Het accent ligt niet op afgewerkte stukken, wel op onderzoek en uitproberen. Aan de hand van een brede waaier aan formaten en acrylverf starten we onze zoektocht. 


In de ban van de verf? Dan kun je verder met Schilderen voor beginners: collage vanaf 4 november!

Voorkennis
Niveau 0: dit is een korte kennismaking waarbij je ontdekt of het iets voor jou is. Geen voorkennis nodig!
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. 
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
maandag, 7 oktober, 2019 - 19:30 tot 22:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-10-07 19:30 2019-10-07 22:00 Europe/Brussels Proeven van schilderen: kunstenaars kijken . Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Ontdek het in deze proeverscursus. Je experimenteert met de basistechnieken en verkent voorzichtig je persoonlijke voorkeuren en... - https://wisper.be/cursus/leuven/proeven-van-schilderen-kunstenaars-kijken
maandag, 14 oktober, 2019 - 19:30 tot 22:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-10-14 19:30 2019-10-14 22:00 Europe/Brussels Proeven van schilderen: kunstenaars kijken . Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Ontdek het in deze proeverscursus. Je experimenteert met de basistechnieken en verkent voorzichtig je persoonlijke voorkeuren en... - https://wisper.be/cursus/leuven/proeven-van-schilderen-kunstenaars-kijken
maandag, 21 oktober, 2019 - 19:30 tot 22:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-10-21 19:30 2019-10-21 22:00 Europe/Brussels Proeven van schilderen: kunstenaars kijken . Altijd al willen schilderen, maar niet zeker of het iets voor jou is? Ontdek het in deze proeverscursus. Je experimenteert met de basistechnieken en verkent voorzichtig je persoonlijke voorkeuren en... - https://wisper.be/cursus/leuven/proeven-van-schilderen-kunstenaars-kijken
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€61,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€55,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€44,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€41,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€11,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.