Masterweekend (zelf)portretten: kijken en bekeken worden

Code: 
19LVF929W
Beschrijving

Een mysterieuze oogopslag, een open uitdrukking met spontane lach of een blozende blik, half verborgen. De blik van een mens op een foto kan zoveel vertellen. Maar hoe vang je nu net dat krachtige beeld, die originele foto? 

Experimenteer met alle mogelijke vormen van portretten en blikken, van een stiekem geschoten shot tot een zorgvuldig geënsceneerd portret. Ook selfies ziin niet meer weg te denken uit onze beeldcultuur. We onderzoeken dan ook met oog voor detail de rol van het zelfportret. Hoe verandert de blik als je zorgvuldig het moment kiest waarop je afdrukt? En wat zegt de blik van het model over jou als fotograaf? We kijken en laten ons bekijken. Op zoek naar het verhaal achter de blik.

Technische en artistieke experimenten (en ontdekkingen) gaan hand in hand!

Honger naar meer? Nadien hebben we nog een Masterweekend Reisfotografie voor je klaarstaan! 

Voorkennis
Niveau 2-3: zowel voor deelnemers met basiservaring (je kent en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma) als voor meer ervaren deelnemers (die volledig manueel fotograferen).
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel, deze breng je mee.
Breng ook zeker je lader en usb kabeltje.
We voorzien enkele laptops, maar je brengt best je eigen laptop mee.

Sessie(s)
zaterdag, 23 maart, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Dak
2019-03-23 10:00 2019-03-23 17:00 Europe/Brussels Masterweekend (zelf)portretten: kijken en bekeken worden . Een mysterieuze oogopslag, een open uitdrukking met spontane lach of een blozende blik, half verborgen. De blik van een mens op een foto kan zoveel vertellen. Maar hoe vang je nu net dat krachtige... - https://wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-zelfportretten-kijken-en-bekeken-worden
zondag, 24 maart, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Dak
2019-03-24 10:00 2019-03-24 17:00 Europe/Brussels Masterweekend (zelf)portretten: kijken en bekeken worden . Een mysterieuze oogopslag, een open uitdrukking met spontane lach of een blozende blik, half verborgen. De blik van een mens op een foto kan zoveel vertellen. Maar hoe vang je nu net dat krachtige... - https://wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-zelfportretten-kijken-en-bekeken-worden
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€94,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€84,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€79,90
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€18,80
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.