Masterweekend: reisfotografie

Code: 
19LVF928W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Met een camera in de hand maken we tijd voor het grote onbekende. Bewust. Want als je onderweg vertraagt en stilstaat, ontdek je dat er meer in je omgeving zit dan een postkaartlandschap of een zonsondergang. Daarom ga je op zoek naar elementen waar de meeste fotograferende reizigers aan voorbijgaan. 

Onderweg beland je misschien met je fotocamera gehurkt achter een vuilbak, in het middelpunt van een mensenmassa of in een hoek van een gebouw met met je tenen in een kramp. Allemaal voor dat ene schitterende beeld.

We laten ons ook inspireren door reizigers en schrijvers van reisverhalen: Chatwin, Von Humboldt, Darwin, de noord- en zuidpoolexpedities (Cook, Amundson), Theroux.

Zaterdag gaan we op reis (en terug), zondag strijken we neer in Leuven en evalueren we actief de ervaringen en resultaten. En geven we ze vorm. Ieders meest intrigerende beeld krijgt een plek op het Rode Loper Festival eind mei.

De vaste ingrediënten van deze cursus: de metalurgie rond Charleroi, een bezoek aan het fotomuseum aldaar, je docent en reisleider Philippe Moreau en je medecursisten. Al de rest is afhankelijk van vele onbekende factoren. Avontuur noemen ze dat. Ga je mee?

Voorkennis
Niveau 2-3: zowel voor deelnemers met basiservaring (je kent en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma) als voor meer ervaren deelnemers (die volledig manueel fotograferen).
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel, deze breng je mee. Breng ook zeker je lader, usb kabeltje en statief (indien mogelijk) mee.

We voorzien enkele laptops , maar je brengt best je eigen laptop mee.

Wie kostendelend wil samen rijden, stuurt een mail naar: marissa@wisper.be.

Sessie(s)
zaterdag, 4 mei, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Dak
2019-05-04 10:00 2019-05-04 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: reisfotografie . Met een camera in de hand maken we tijd voor het grote onbekende. Bewust. Want als je onderweg vertraagt en stilstaat, ontdek je dat er meer in je omgeving zit dan een postkaartlandschap of een... - https://wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-reisfotografie
zondag, 5 mei, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Dak
2019-05-05 10:00 2019-05-05 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: reisfotografie . Met een camera in de hand maken we tijd voor het grote onbekende. Bewust. Want als je onderweg vertraagt en stilstaat, ontdek je dat er meer in je omgeving zit dan een postkaartlandschap of een... - https://wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-reisfotografie
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€94,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€84,60
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€79,90
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€18,80
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.