Macrofotografie op je eigen miniatuur filmset

Code: 
19LVB104W
Beschrijving

Met alledaagse voorwerpen en recyclagemateriaal bouwen we zelf een miniatuurfilmset. Het aanwezige kleurenpalet van de objecten en het gericht inzetten van een lichtbron zorgen voor de sfeer. Daar plaatsen we eventueel een heel klein personage in en nieuwe werelden onstaan waar realiteit vervaagt.

Door het gebruik van een macrolens halen we voorwerpen uit hun context en onstaan er frisse associaties en ideeën. Deze leiden ons als vanzelf naar een verhaal. Klinkt het nog een beetje vaag voor je? Als je kijkt naar het werk van Tatsuya Tanaka krijg je ongetwijfeld zelf massa’s ideeën.
 
Vanuit korte oefeningen werken we de eerste zaterdag in groepjes rond associatie, filmische composities, verschillende filmgenres en zoeken we naarstig naar belangrijke key moments. Zo krijg je inzicht in het genre en genoeg ideeën om actief te verwerken in je filmset!
De tweede zaterdag werk je individueel of in duo (verder) aan je eigen miniatuurfilmset en experimenteer je met het gebruik van macrofotografie. De filmsets en de foto's zullen diezelfde avond getoond worden tijdens de WISPER presentatiedagen. 
 
Voor deze cursus bundelen een animatiefilm-setmaker en een fotograaf hun expertise. Ze nemen je mee in de wereld van de miniatuurfilmset en macrofotografie. Je gaat naar huis met foto's, alsof je een film even op pauze hebt gezet.
 
Nodig: Véél zin om te experimenteren, een camera met macro lens (maar de iPhone met ‘portret functie’ - vanaf iPhone 6 kan ook mooie dingen), en een statief voor camera of iPhone.

Voorkennis
Niveau 2: voor deelnemers met ervaring in één van de disciplines (beeld/fotografie). Bovendien bezit je een flinke portie experimenteerdrift en vind je onderzoek belangrijker dan het eindresultaat.
Praktische info

Breng zelf mee: een camera met macrolens (maar de iPhone met ‘portret functie’ - vanaf iPhone 6 kan ook mooie dingen) en een statief voor camera of iPhone.

De rest van het materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.

Sessie(s)
zaterdag, 18 mei, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-05-18 10:00 2019-05-18 17:00 Europe/Brussels Macrofotografie op je eigen miniatuur filmset . Met alledaagse voorwerpen en recyclagemateriaal bouwen we zelf een miniatuurfilmset. Het aanwezige kleurenpalet van de objecten en het gericht inzetten van een lichtbron zorgen voor de sfeer. Daar... - https://wisper.be/cursus/leuven/macrofotografie-op-je-eigen-miniatuur-filmset
zaterdag, 25 mei, 2019 - 10:00 tot 20:00
OPEK - Box
2019-05-25 10:00 2019-05-25 20:00 Europe/Brussels Macrofotografie op je eigen miniatuur filmset . Met alledaagse voorwerpen en recyclagemateriaal bouwen we zelf een miniatuurfilmset. Het aanwezige kleurenpalet van de objecten en het gericht inzetten van een lichtbron zorgen voor de sfeer. Daar... - https://wisper.be/cursus/leuven/macrofotografie-op-je-eigen-miniatuur-filmset
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€126,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€120,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€108,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€90,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€24,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.