Illustreren: tussen wetenschap en fantasie

Code: 
18LVB524W
Beschrijving

Voor ontdekkingsreizigers was tekenen dé manier om de natuurlijke wereld rondom hen te onderzoeken en nieuwe kennis te creëren. Illustraties werden gebruikt om fysische feiten omtrent flora en fauna vast te leggen. Het was simpelweg de enige manier om een beeldend verslag te leveren van de vreemde wezens die ontdekkingsreizigers in andere landen tegenkwamen of om de route naar deze gebieden vast te leggen.

Illustratrice én docente van dit illustratieweekend Charlotte Peys had graag geleefd in deze tijd waarin wetenschappers ook kunstenaars waren en andersom. Aan de hand van allerlei tekenopdrachten duiken we met de nodige fantasie in deze wondere wereld van verzamelingen, rariteitenkabinetten en encyclopedieën!

Voorkennis
BASIS: je hebt al wat getekend. Je durft voluit experimenteren en je vindt onderzoek minstens even interessant als het eindresultaat.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
zaterdag, 21 april, 2018 - 10:00 tot 16:00
OPEK - Beeldatelier
2018-04-21 10:00 2018-04-21 16:00 Europe/Brussels Illustreren: tussen wetenschap en fantasie . Voor ontdekkingsreizigers was tekenen dé manier om de natuurlijke wereld rondom hen te onderzoeken en nieuwe kennis te creëren. Illustraties werden gebruikt om fysische feiten omtrent flora en fauna... - https://wisper.be/cursus/leuven/illustreren-tussen-wetenschap-en-fantasie
zondag, 22 april, 2018 - 10:00 tot 16:00
OPEK - Beeldatelier
2018-04-22 10:00 2018-04-22 16:00 Europe/Brussels Illustreren: tussen wetenschap en fantasie . Voor ontdekkingsreizigers was tekenen dé manier om de natuurlijke wereld rondom hen te onderzoeken en nieuwe kennis te creëren. Illustraties werden gebruikt om fysische feiten omtrent flora en fauna... - https://wisper.be/cursus/leuven/illustreren-tussen-wetenschap-en-fantasie
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€71,10
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€63,99
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€60,44
UITpas (sociaal tarief)
€14,22
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in! Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.