Illustreren: op jacht naar inspiratie in de stad

Code: 
19LVB144W
Beschrijving

Ooit al eens een dier in de wolken gezien? Al vaak gedacht dat die vlek net op een figuur lijkt? Niet kunnen wegkijken van dat ene gezicht of stiekem geboeid luisteren naar flarden van een gesprek? Dit weekend is de stad ons speelterrrein.

Werkelijk alles kan aanleiding zijn voor een tekening, snelle schets of foto. We verzamelen met onze blik alles wat ons prikkelt. Tijdens deze cursus trekken we naar buiten op ontdekkingstocht en zien nieuwe dingen in bestaande stadselementen.

Vormen, lijnen, kleuren worden aangevuld met verhalen en schetsen van mensen. Dat kan heel letterlijk zijn, door middel van gevonden structuren, texturen en objets trouvés. Maar we laten ons ook inspireren door getekende impressies van het leven zoals het is!

Terug in het atelier mixen we deze indrukken met persoonlijke verhalen over kleine dagelijkse dingen en over (on)bestaande werelden. We fantaseren over (onverhoopte) avonturen met verzonnen karakters en mixen deze desgewenst met een vleugje humor of tristesse.

Zo ontwikkelen we een frisse blik op de wereld om ons heen en leggen we een volledig nieuw inspiratiegebied bloot.

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen met zin voor avontuur, ongeacht je ervaring of techniek.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.
Breng een eigen schort mee en een fototoestel/smartphone met camera om je vondsten vast te leggen.

Sessie(s)
zaterdag, 4 mei, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-05-04 10:00 2019-05-04 17:00 Europe/Brussels Illustreren: op jacht naar inspiratie in de stad . Ooit al eens een dier in de wolken gezien? Al vaak gedacht dat die vlek net op een figuur lijkt? Niet kunnen wegkijken van dat ene gezicht of stiekem geboeid luisteren naar flarden van een gesprek?... - https://wisper.be/cursus/leuven/illustreren-op-jacht-naar-inspiratie-de-stad
zondag, 5 mei, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-05-05 10:00 2019-05-05 17:00 Europe/Brussels Illustreren: op jacht naar inspiratie in de stad . Ooit al eens een dier in de wolken gezien? Al vaak gedacht dat die vlek net op een figuur lijkt? Niet kunnen wegkijken van dat ene gezicht of stiekem geboeid luisteren naar flarden van een gesprek?... - https://wisper.be/cursus/leuven/illustreren-op-jacht-naar-inspiratie-de-stad
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€89,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€85,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€77,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€72,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€17,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.