Fysieke training voor dansers en acteurs: de kracht van verbeelding

Code: 
19LND537W
Beschrijving

Een fysieke training kan alle kanten op gaan, van fysiek afzien tot het bewustzijn in een kleine beweging. Onze focus dit weekend? De kracht van de verbeelding!


Lennert Vandenbroeck is maker, performer en docent. Zijn decennialange ervaring als circusartiest geeft hem een specifieke kijk op beweging, dans en theater. Hij ontwikkelde zelfs een eigen methode die geïnspireerd is op de techniek van Michael Chekhov. Deze techniek, die zowel voor dansers als acteurs geschikt is, probeert het uitoefenen van het vak niet enkel via een fysiek of cerebrale visie te bekijken maar het traint ook het verbeeldingslichaam of bewegingslichaam én het gevoelslichaam van de performer stap per stap.


Hierdoor ontstaat er voor de deelnemer een grotere creatieve en emotionele reikwijdte. De levendigheid, kracht en helderheid van Tsjechov’s benadering nodigt de deelnemers op een dynamische manier uit tot enthousiasmeren én inspireren en openen de deuren naar de eigen creatieve individualiteit.


Dus zweten en zweven? Verwacht je vooral aan meer inzicht in je eigen bewegings- en creatiemogelijkheden!

Voorkennis
Niveau 3: Je volgde al wat reeksen dans of theater (niveau 1 en 2) en bent op zoek naar nieuwe en verdere uitdagingen.
Praktische info

Draag kledij waarin je makkelijk kan bewegen (verschillende laagjes, zodat je naargelang de temperatuur dingen kan aan- of uittrekken). Neem ook een flesje water mee.

Sessie(s)
zaterdag, 23 november, 2019 - 10:00 tot 15:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Kleine zaal
2019-11-23 10:00 2019-11-23 15:00 Europe/Brussels Fysieke training voor dansers en acteurs: de kracht van verbeelding . Een fysieke training kan alle kanten op gaan, van fysiek afzien tot het bewustzijn in een kleine beweging. Onze focus dit weekend? De kracht van de verbeelding!Lennert Vandenbroeck is maker,... - https://wisper.be/cursus/leuven/fysieke-training-voor-dansers-en-acteurs-de-kracht-van-verbeelding
zondag, 24 november, 2019 - 10:00 tot 15:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Kleine zaal
2019-11-24 10:00 2019-11-24 15:00 Europe/Brussels Fysieke training voor dansers en acteurs: de kracht van verbeelding . Een fysieke training kan alle kanten op gaan, van fysiek afzien tot het bewustzijn in een kleine beweging. Onze focus dit weekend? De kracht van de verbeelding!Lennert Vandenbroeck is maker,... - https://wisper.be/cursus/leuven/fysieke-training-voor-dansers-en-acteurs-de-kracht-van-verbeelding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€62,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€56,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€45,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€42,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€11,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.