Fotografie voor beginners: het levende stilleven

Code: 
19LNF619W
Beschrijving

Stillevens saai? Niet als het aan ons ligt! Spullen om te fotograferen liggen (vaak letterlijk) voor het oprapen. In supermarkten. In kamers. In handtassen. Op de stoep. Want eens je begint te kijken, zie je tal van uitdagingen om te fotograferen: kleur, vorm, licht én de achterliggende verhalen.


In deze cursus experimenteren we met de basistechnieken van fotografie: sluitertijd, scherptediepte, belichting, witbalans. We sorteren, betasten en schikken de dingen tot hedendaagse stillevens, die we via onze experimenten een eigen leven inblazen. Zo ontdek je op korte termijn de artistieke mogelijkheden van de (digitale) fotografie.


Ben je bereid om je fixed ideas over stillevens te lossen? Zin om te ervaren dat schijnbare levenloze zaken ook spannende foto’s kunnen opleveren? Welkom in deze reeks vol eye-openers!

Voorkennis
Niveau 1: dit is een reeks voor beginnende fotografen dus je hebt geen voorkennis nodig.
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan), deze breng je mee.
Breng lader en usb kabeltje mee.

Sessie(s)
zaterdag, 12 oktober, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Box
2019-10-12 10:00 2019-10-12 17:00 Europe/Brussels Fotografie voor beginners: het levende stilleven . Stillevens saai? Niet als het aan ons ligt! Spullen om te fotograferen liggen (vaak letterlijk) voor het oprapen. In supermarkten. In kamers. In handtassen. Op de stoep. Want eens je begint te kijken... - https://wisper.be/cursus/leuven/fotografie-voor-beginners-het-levende-stilleven
zondag, 13 oktober, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Box
2019-10-13 10:00 2019-10-13 17:00 Europe/Brussels Fotografie voor beginners: het levende stilleven . Stillevens saai? Niet als het aan ons ligt! Spullen om te fotograferen liggen (vaak letterlijk) voor het oprapen. In supermarkten. In kamers. In handtassen. Op de stoep. Want eens je begint te kijken... - https://wisper.be/cursus/leuven/fotografie-voor-beginners-het-levende-stilleven
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€106,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€96,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€77,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€72,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€19,00
Gratis deelnemer studentenactie
€0,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.