A capella extra: vocal percussion + gratis ticket CLOSE Festival

Code: 
20LVM958W
Beschrijving

Vocal percussion, wat is dat nu eigenlijk? Denk: human beatbox, maar dan geïntegreerd in een samenzang-context die het geheel meer oumpf geeft!


Human beatbox is een solo-gegeven en draait vooral rond het showelement van persoonlijke skills. Vocal percussion draait rond samenspel en werkt toe naar een blend in functie van andere zangers en/of instrumenten. En dat geeft a capella zang extra gelaagdheid en pit!


We beginnen met enkele universele tips en tricks voor het produceren van percussiegeluiden: traditionele drumklanken, maar ook tabla's, shakers of rainsticks. We zoeken uit hoe we die klanken smaakvol kunnen laten blenden. Vervolgens gieten we deze geluiden in passende grooves bij een eenvoudige canon of een stemmig a capella zangstuk.


Tot slot nemen we er microfoons bij en gaan we helemaal uit de bol met de vele mogelijkheden van vocal percussion!


Deze cursus maakt deel uit van CLOSE Festival op zaterdag 1 februari in OPEK Leuven. Vanaf 16u30 kan je er de verschillende optredens van het festival meepikken. Schrijf je in voor minstens één van de cursussen die op CLOSE Festival doorgaan, dan zit je festivalticket in de inschrijvingsprijs inbegrepen! 

Voorkennis
Niveau X: iedereen welkom, ervaring speelt geen rol!
Praktische info

Deze cursus maakt deel uit van het CLOSE Festival. In je cursusprijs is een toegangsticket inbegrepen voor de concerten van die dag. (Opgelet: 1 gratis ticket p.p., ook al schreef je in voor meerdere CLOSE-workshops.)

Sessie(s)
zaterdag, 1 februari, 2020 - 13:30 tot 15:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-02-01 13:30 2020-02-01 15:30 Europe/Brussels A capella extra: vocal percussion + gratis ticket CLOSE Festival . Vocal percussion, wat is dat nu eigenlijk? Denk: human beatbox, maar dan geïntegreerd in een samenzang-context die het geheel meer oumpf geeft!Human beatbox is een solo-gegeven en draait vooral rond... - https://wisper.be/cursus/leuven/capella-extra-vocal-percussion-gratis-ticket-close-festival
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€20,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€18,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€14,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€14,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€4,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.