ZOMERWEEK | Van pose tot indringend fotoportret

Code: 
19GZF347W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

De interactie tussen model en fotograaf vormt het vertrekpunt van deze tweedaagse! Elk portret is immers een dubbel verhaal: dat van het model én dat van de fotograaf.


Hoe pak je een portretsessie aan? Hoe ga je in dialoog met het model? Je geeft aanwijzingen rond blik, houding en gebaar, maar tegelijk ben je alert voor onverwachte momenten. Het model kijkt even weg, maakt een onwillekeurig gebaar en in een onbeduidend ogenblik ontdek je iets dat de persoon typeert of ervaar je een bijzondere sfeer die het portret indringender maakt. De vraag dringt zich op: kan je met één model verschillende identiteiten in het leven roepen?


We werken zowel binnen met een studio-opstelling als op straat. Nu eens staat er een medecursist voor je lens, dan een onbekende op straat. Er is materiaal aanwezig om te experimenteren met licht (studioflits en reportageflits) maar technische instructies zijn niet het hoofdthema van de tweedaagse.  


Gemakzucht resoluut de rug toekeren is de uitdaging! We gaan een eerlijke interactie aan met een medemens met een portret als eindresultaat.

Voorkennis
Niveau 2-3: voor fotografen die manueel kunnen fotograferen (sluitertijd, diafragma en ISO in variabele combinaties kunnen gebruiken).
Praktische info

Breng je camera mee en statief indien voorhanden. Lege geheugenkaart is handig. Macbooks zijn aanwezig.

Sessie(s)
dinsdag, 2 juli, 2019 - 10:00 tot 16:00
DE WARANDE WiSPER-GENT - Backstage
2019-07-02 10:00 2019-07-02 16:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Van pose tot indringend fotoportret . De interactie tussen model en fotograaf vormt het vertrekpunt van deze tweedaagse! Elk portret is immers een dubbel verhaal: dat van het model én dat van de fotograaf.Hoe pak je een portretsessie aan... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-van-pose-tot-indringend-fotoportret
woensdag, 3 juli, 2019 - 10:00 tot 16:00
DE WARANDE WiSPER-GENT - Backstage
2019-07-03 10:00 2019-07-03 16:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Van pose tot indringend fotoportret . De interactie tussen model en fotograaf vormt het vertrekpunt van deze tweedaagse! Elk portret is immers een dubbel verhaal: dat van het model én dat van de fotograaf.Hoe pak je een portretsessie aan... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-van-pose-tot-indringend-fotoportret
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€88,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€80,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€64,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€16,00
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
België
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.