ZOMERWEEK | Tekenen: experimenteren met oliepastels

Code: 
19GZB346W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Met oliepastel werk je op ongeprepareerd papier: met expressieve snelle lijnen of verdund in smeuïge vegen. Je bekomt schilderachtige effecten en kleurovergangen door de oliepastel te verdunnen met terpentijn.


Uitwrijven met je hand. De sgraffito techniek waarbij je krast in de dikke kleurlaag om de onderste kleur door te laten. Dotten met korte kleuraccenten. Krabbelen om optische effecten van kleurmenging te bekomen. We zoeken niet naar dé gebruiksaanwijzing maar zetten experiment centraal: uitdagingen genoeg om het materiaal naar jouw hand te zetten!


Je werkt op papier en karton met verschillende texturen. Nu eens laat je je leiden door je verbeelding, dan weer door fotomateriaal, soms door een combinatie van beide.


Je ontdekt kunstenaars die op inspirerende wijze omgaan met oliepastel en pastelkrijt: Cy Twombly, Picasso, Lautrec, Degas, Barnett Newman, Willem de Kooning, Rik Wouters. Twaalf kunstenaars, dertien stijlen, zeg maar. Wat wordt de jouwe?

Voorkennis
Niveau X: je hebt geen voorkennis in oliepastel nodig. Beginnende tekenaars, schilders, illustratoren: iedereen welkom!
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig.

Sessie(s)
zondag, 30 juni, 2019 - 10:00 tot 17:00
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-06-30 10:00 2019-06-30 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Tekenen: experimenteren met oliepastels . Met oliepastel werk je op ongeprepareerd papier: met expressieve snelle lijnen of verdund in smeuïge vegen. Je bekomt schilderachtige effecten en kleurovergangen door de oliepastel te verdunnen met... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-tekenen-experimenteren-met-oliepastels
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€48,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€44,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€35,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,00
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
België
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.