ZOMERWEEK - Schilderen: verhalen in miniatuur

Code: 
18GZB690W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Ooit al een verhaal verteld met beelden, verf en penseel in plaats van met woorden? En dat op een oppervlakte niet veel groter dan je hand? Dat is de uitdaging van deze cursus.

Je haalt motieven uit kranten en handboeken met plaatjes van alle tijden. Je combineert figuren en landschappen tot bevreemdende taferelen. Ideeën vind je in details uit de Islamitische schilderkunst en de stijl van de Middeleeuwse boekdrukkunst.

En dat is nog maar het begin! Je komt tot een eigen werkwijze met acryl en aquarel, al dan niet met fijn penseel. Vervolgens kan je je werk letterlijk nog extra in de verf zetten met krachtige kleuren en complementaire kleurencombinaties.

Laat beelden spreken en wandel buiten met een verhaal in zakformaat dat meer vertelt dan duizend woorden.

Voorkennis
Niveau X: je hoeft geen virtuoze tekenaar of schilder te zijn. Durf je tekenend en schilderend te zoeken naar de juiste verhouding? Vind je het fijn om te fantaseren met kleuren figuren en landschappen? Kom maar af!
Praktische info

Je hoeft geen schildermateriaal mee te brengen. Alles is aanwezig. Heb je oude prentenboeken? Breng maar mee!

Sessie(s)
dinsdag, 3 juli, 2018 - 10:00 tot 17:00
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2018-07-03 10:00 2018-07-03 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK - Schilderen: verhalen in miniatuur . Ooit al een verhaal verteld met beelden, verf en penseel in plaats van met woorden? En dat op een oppervlakte niet veel groter dan je hand? Dat is de uitdaging van deze cursus.Je haalt motieven uit... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-schilderen-verhalen-miniatuur
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€43,40
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€39,10
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€8,70
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.