ZOMERWEEK | Monotype: ghostprint

Code: 
19GZB344W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Monotype is één van de meer expressieve en spontane druktechnieken. Je vertrekt van een in-geïnkt glad oppervlak als basis waarin je wegveegt, krast, uitsmeert met scherpe en zachte materialen en lijnsporen nalaat. Je tekening ontstaat dus door inkt weg te nemen. Het wegnemen vormt het beeld. Dat druk je af. 


Omgekeerd kan ook: je legt een papieren vel op een in-geïnkte plaat en je creëert krassend een tekening. Er verschijnt een onvoorspelbaar beeld als je het blad omdraait, korrelig en vlekkerig en daarom dikwijls sfeervol en suggestief. 


Die gedrukte tekening is je eerste druk. De tweede, de derde of verdere druk – als een geest van je eerste druk – is soms treffender of boeiender. Met dat gegeven gooien we ons in een proces van gelaagd drukken en bewerken. Je ziet iets in de eerste druk, gaat er intuïtief op verder, doet een ingreep, drukt op een druk, tekent verder. Niets gaat verloren. Je fotografeert elke stap van het proces.


In de flow en niet meer te stoppen brengt de experimenteerdrift je al gauw van een blanco werktafel naar een gelaagd complex werk!

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen, ongeacht je ervaring of voorkennis.
Praktische info

Breng een schort mee.
Tussen 12u en 14u is er de mogelijkheid een croque uit het vuistje te kopen op onze koer. Water neem je best mee. Onder de middag kan je een sapje kopen aan onze croque stand.

Sessie(s)
woensdag, 3 juli, 2019 - 10:00 tot 17:00
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-07-03 10:00 2019-07-03 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Monotype: ghostprint . Monotype is één van de meer expressieve en spontane druktechnieken. Je vertrekt van een in-geïnkt glad oppervlak als basis waarin je wegveegt, krast, uitsmeert met scherpe en zachte materialen en... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-monotype-ghostprint
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€48,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€44,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€35,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,00
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
België
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.