ZOMERWEEK | Improviserend illustreren

Code: 
19GZB345W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Improviseren is inspelen op iets – een krabbel of een toevallige vlek, een losse gedachte, iets wat je net zag, een inbreng van een andere, een klank of beweging en ga zo maar door. Je kan geen verkeerde lijnen zetten: elk spoor leidt tot iets anders en mislukkingen zijn er om te gebruiken. 


Deze reeks van drie avonden geeft inspiratie en brengt je in de flow om tekenend, zonder nadenken maar geconcentreerd, personages in landschappen en situaties te laten ontstaan. Soms abstract, soms herkenbaar en verhalend. 


Charlotte Peys, zelf onderzoekende in wat improviserend mogelijk is, reikt je instructies, een materiaal, beperkingen en timing aan. Al doende bouw je zelfvertrouwen, tekenvaardigheid en improvisatieskills op.


Aan het einde van de laatste avond delen we de ruimte met de cursisten van het Elektronisch klankenlab. Zij doen hun ding, wij illustreren en spelen al tekenend in op de klanken die de lucht vullen. Vertellen die wat de illustraties tonen? Sluiten de illustraties aan bij wat de muziek oproept? Wat is de onderlinge dynamiek? Muziek en beeld beïnvloeden elkaar zonder letterlijk te worden.


Dit wordt een spannende reeks vol onverwachte ontdekkingen!

Voorkennis
Niveau 2: voor iedereen met een beetje tekenervaring die zin heeft om schetsend en proberend illustraties te creëren - en dat in dialoog met muzikanten!
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig

Sessie(s)
maandag, 1 juli, 2019 - 18:30 tot 21:30
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-07-01 18:30 2019-07-01 21:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Improviserend illustreren . Improviseren is inspelen op iets – een krabbel of een toevallige vlek, een losse gedachte, iets wat je net zag, een inbreng van een andere, een klank of beweging en ga zo maar door. Je kan geen... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-improviserend-illustreren
dinsdag, 2 juli, 2019 - 18:30 tot 21:30
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-07-02 18:30 2019-07-02 21:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Improviserend illustreren . Improviseren is inspelen op iets – een krabbel of een toevallige vlek, een losse gedachte, iets wat je net zag, een inbreng van een andere, een klank of beweging en ga zo maar door. Je kan geen... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-improviserend-illustreren
woensdag, 3 juli, 2019 - 18:30 tot 21:30
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-07-03 18:30 2019-07-03 21:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Improviserend illustreren . Improviseren is inspelen op iets – een krabbel of een toevallige vlek, een losse gedachte, iets wat je net zag, een inbreng van een andere, een klank of beweging en ga zo maar door. Je kan geen... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-improviserend-illustreren
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€73,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€66,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€53,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€13,00
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
België
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.