ZOMERWEEK | Contactimprovisatie: kennismaking

Code: 
19GZD407W
Beschrijving

Bij contactimprovisatie (CI) draait alles om ontmoeting en de dans die daaruit voortvloeit. De dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.


Dat kan gaan van subtiel raken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen.


We beginnen bij het begin en nemen de tijd om deze dansvorm onderzoekend en spelend te leren kennen. Je maakt kennis met de principes en technieken die bij contactimprovisatie horen, zoals gewicht geven en nemen, actief luisteren, lifttechnieken hanteren en jezelf opvangen. 


Op zondag eindigen we de namiddag met een open JAM waarbij je al dansend en doende de principes van CI kan toepassen en integreren.

Voorkennis
Niveau 0-1: je wil contactimpro leren kennen OF de basis verder onder de knie krijgen.
Praktische info

De cursuslocatie (Doxtudio) ligt op Dok Noord. Eerste keer dat je hier komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier makkelijk verloren!
Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Neem een flesje water mee en een paar zachte knielappen. We dansen op blote voeten.

Sessie(s)
zaterdag, 29 juni, 2019 - 14:00 tot 18:00
Doxtudio - Studio 2
2019-06-29 14:00 2019-06-29 18:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Contactimprovisatie: kennismaking . Bij contactimprovisatie (CI) draait alles om ontmoeting en de dans die daaruit voortvloeit. De dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-contactimprovisatie-kennismaking-0
zondag, 30 juni, 2019 - 14:00 tot 19:00
Doxtudio - Studio 2
2019-06-30 14:00 2019-06-30 19:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Contactimprovisatie: kennismaking . Bij contactimprovisatie (CI) draait alles om ontmoeting en de dans die daaruit voortvloeit. De dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het... - https://wisper.be/cursus/gent/zomerweek-contactimprovisatie-kennismaking-0
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€62,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€56,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€45,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€11,00
Locatie

DOXTUDIO

Dok Noord 7/107
9000 Gent
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder Doxtudio. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.
Eerste verdieping winkelcentrum Dok Noord

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.