WISPERpro - Schertsen met de Gulden Snede

Code: 
19EVB901W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

De mens heeft altijd gezocht naar wetmatigheden. Als antwoord op de vraag naar de betekenis van schoonheid werd zo de Gulden Snede in het leven geroepen. De ideale verhouding die opduikt in de natuur en in de mens. De verhouding die een schoonheidsbeleving zou oproepen. De verhouding waarvan in de kunsten gretig gebruik wordt gemaakt. 

De Gulden Snede kent evenveel fanatieke tegenhangers als fervente voorstanders. Ze is een bron van controverse die voldoende prikkelt om er verregaand mee te experimenteren. Tijdens deze cursus gaan we dan ook uitzoeken of die zogenaamde ideale verhouding écht werken. In collages, assemblages, settings met objecten, onszelf. 

We ontdekken hoe wetmatigheden ons toch vrij aan het spelen kunnen zetten. We zetten een experiment op poten dat ons dwingt na te denken over smaak en wansmaak. Dat ons doet meten met cijfers én meten met onze intuïtie. Klaar om mee te komen schertsen met de Gulden Snede? 

---

Wist je trouwens dat je gratis een collega mag meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven? Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief Gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor begeleiders, leraren, docenten en educatief medewerkers uit onderwijs, deeltijds kunstonderwijs, publiekswerking musea, jeugddiensten, ...
Sessie(s)
dinsdag, 5 maart, 2019 - 10:00 tot 17:00
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-03-05 10:00 2019-03-05 17:00 Europe/Brussels WISPERpro - Schertsen met de Gulden Snede . De mens heeft altijd gezocht naar wetmatigheden. Als antwoord op de vraag naar de betekenis van schoonheid werd zo de Gulden Snede in het leven geroepen. De ideale verhouding die opduikt in de natuur... - https://wisper.be/cursus/gent/wisperpro-schertsen-met-de-gulden-snede
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€54,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€48,60
Gratis PRO deelnemer
€0,00
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
België
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.