WISPERpro | Over maatschappelijke thema’s spreken via kunst

Code: 
20EVB470W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Een heuvel. Een wenende man en vrouw. Beiden bedekken de ogen en buigen het hoofd. Aan hun voeten liggen naakte dode lichamen, verspreid alsof ze weggegooid zijn.


Het is een omschrijving van een ets uit de reeks ‘Los Desastres de la Guerra’ van Goya. Kunstenaars kiezen er al eeuwenlang voor om geweld, rassenkwesties, armoede en andere maatschappelijke conflictsituaties te verbeelden. Doorheen de geschiedenis maken zij verbinding met universele thema’s als dood, geboorte, eenzaamheid, verliefdheid, angst.

 

Ook kinderen en jongeren hebben een heleboel belangrijke vragen in hun hoofd. Over zichzelf, het leven en de wereld. Kan kunst kijken en maken helpen om na te denken over maatschappelijke onderwerpen? Kan een kunstwerk een aanzet zijn om het in de klas of in het atelier te hebben over onderwerpen als oorlog, identiteit, armoede, oorlog, ziekte, lichamelijkheid? We zoeken het uit aan de hand van bekende en mindere bekende werken:


image002.jpgimage006.jpgimage003.jpgimage005.jpgimage001.jpgimage004.jpg

image007.jpg


De workshop biedt geen kant-en-klare handleiding. Er is een kunstwerk, de groep, een atelier, materiaal. Daarmee gaan we aan de slag. Verwacht je aan afwisselende werkvormen van kijken, dialogeren, tekenen, fotograferen en schrijven.


Voor docenten en leraren die samen met kinderen, jongeren en volwassenen op zoek willen gaan, nadenken, discussiëren en creëren over kleine en grote thema’s. 


100% korting voor je collega

Je mag gratis een collega meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven! Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief 'Gratis PRO deelnemer' en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor leraren, toekomstige leraren, docenten uit (deeltijds) kunstonderwijs, museummedewerkers en andere begeleiders.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig.

Sessie(s)
woensdag, 26 februari, 2020 - 10:00 tot 17:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2020-02-26 10:00 2020-02-26 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Over maatschappelijke thema’s spreken via kunst . Een heuvel. Een wenende man en vrouw. Beiden bedekken de ogen en buigen het hoofd. Aan hun voeten liggen naakte dode lichamen, verspreid alsof ze weggegooid zijn. Het is een omschrijving van een ets... - https://wisper.be/cursus/gent/wisperpro-over-maatschappelijke-thema-s-spreken-kunst
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€50,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€45,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€36,00
Gratis PRO deelnemer
€0,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.