Schilder zkt. klankbord

Code: 
19GNB682W
Beschrijving

Een nieuw idee ligt te rijpen in je schetsboek maar de concrete omzetting naar een schilderwerk gaat alle kanten uit en afbakenen lijkt maar niet te lukken. Of je hebt een reeks afgewerkt en het schilderwerk wil op een gegeven moment naar buiten. Dat is altijd spannend. Of de finetuning van je werk blijft maar duren ...


In elk van die impasses kan de uitwisseling met bondgenoot-schilders wonderen doen. Als schilder heb je regelmatig behoefte aan een klankbord, een schilderkunstige mening over keuzes, technieken, het falen en proberen, het tonen. Deze twee sessies spelen in op die behoefte!


Iedereen kijkt vanuit een ander register. We gaan dus in dialoog over het effect van je schilderwerk op de andere - een schilderij verleidt met kleur, verwart, zet aan tot nadenken ... zet op het verkeerde been? We confronteren het traditionele schildersmedium met hedendaagse kunst in gesprekken en beschouwingen. We ervaren andere gezichtspunten en elkaars aanpak doorheen korte samenwerkingsopdrachten.


Het fysieke van een werk is belangrijk om alle facetten van het schilderen te zien – formaat, werkwijze, kleuren, materie. Breng dus je eigen werk mee!

Voorkennis
Niveau 2-3: voor iedereen met een beetje of meer ervaring die van gedachten wil wisselen over het eigen schilderswerk en met constructieve feedback naar huis wil keren.
Praktische info

Breng minstens twee originele werken mee naar het atelier.

WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Sessie(s)
zondag, 29 september, 2019 - 12:00 tot 16:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2019-09-29 12:00 2019-09-29 16:00 Europe/Brussels Schilder zkt. klankbord . Een nieuw idee ligt te rijpen in je schetsboek maar de concrete omzetting naar een schilderwerk gaat alle kanten uit en afbakenen lijkt maar niet te lukken. Of je hebt een reeks afgewerkt en het... - https://wisper.be/cursus/gent/schilder-zkt-klankbord
zondag, 15 december, 2019 - 12:00 tot 16:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2019-12-15 12:00 2019-12-15 16:00 Europe/Brussels Schilder zkt. klankbord . Een nieuw idee ligt te rijpen in je schetsboek maar de concrete omzetting naar een schilderwerk gaat alle kanten uit en afbakenen lijkt maar niet te lukken. Of je hebt een reeks afgewerkt en het... - https://wisper.be/cursus/gent/schilder-zkt-klankbord
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€57,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€52,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€42,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€10,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.