Museumnacht: tekenen voor nachtraven i.s.m. Museum Dr. Guislain

Code: 
18GNB953W
Beschrijving

Wat gebeurt er als we ons vertrouwde atelier inruilen voor een speciale plek, waar kunst en waanzin hand in hand door de gangen dwalen? Je ondervindt het tijdens deze bijzondere museumnacht!

Het Museum Dr. Guislain houdt dan haar deuren open tot 1u ‘s nachts en wordt het decor van deze tekencursus op locatie. Ervaar hoe tijd, licht en ruimte je focus veranderen. Wandel doorheen de gangen en expo’s. Laat je tekenend drijven op de kunstwerken, de geluiden en objecten uit de geschiedenis van de psychiatrie.

Met schetsboek en tekenopdrachten vat je de ervaring van deze beladen nacht in een bijzonder gebouw. We manoeuvreren tussen de kunstwerken en de installaties. We vatten tekenend het licht op de objecten. We schetsen bewegende bezoekers doorheen de gangen. We combineren kunstwerken in één tekening tot een nieuw beeld.

Deze nacht laten we ons in het bijzonder inspireren door de tentoonstelling Prikkels: tussen pijn en passie.

In de 19e eeuw, toen de eerste psychiatrische gestichten werden gebouwd om rust te bieden aan onrustige hoofden, werd overprikkeling als de belangrijkste oorzaak van hysterie en zenuwzwakte beschouwd. Toen waren industrie, treinen en het lawaai van de grootstad de grote boosdoeners, vandaag wordt de digitale revolutie die ons bestookt met beelden, met de vinger gewezen.

Hedendaagse kunstenaars houden zich nog steeds bezig met hoe de wereld doordraait. Ze zoeken en vinden er vreemde esthetische kwaliteiten in. De tentoonstelling Prikkels vertrekt van de veelheid aan betekenissen die aan het concept prikkels gekoppeld zijn en onderzoekt de verschillende mogelijke benaderingen ervan.

Een insteek die heel wat stof zal doen opwaaien tijdens deze museumnacht voor artistiekelingen! 

Voorkennis
Niveau X: iedereen welkom, ongeacht je ervaring of techniek!
Praktische info

Wie een schetsboek heeft kan dit meebrengen. Geen erg voor wie geen heeft. We zorgen voor alle tekengerei.

Sessie(s)
donderdag, 6 december, 2018 - 17:59 tot 23:59
Museum Dr. Guislain - museum Dr. Guislain
2018-12-06 17:59 2018-12-06 23:59 Europe/Brussels Museumnacht: tekenen voor nachtraven i.s.m. Museum Dr. Guislain . Wat gebeurt er als we ons vertrouwde atelier inruilen voor een speciale plek, waar kunst en waanzin hand in hand door de gangen dwalen? Je ondervindt het tijdens deze bijzondere museumnacht!Het... - https://wisper.be/cursus/gent/museumnacht-tekenen-voor-nachtraven-ism-museum-dr-guislain
vrijdag, 7 december, 2018 - 00:01 tot 01:01
Museum Dr. Guislain - museum Dr. Guislain
2018-12-07 00:01 2018-12-07 01:01 Europe/Brussels Museumnacht: tekenen voor nachtraven i.s.m. Museum Dr. Guislain . Wat gebeurt er als we ons vertrouwde atelier inruilen voor een speciale plek, waar kunst en waanzin hand in hand door de gangen dwalen? Je ondervindt het tijdens deze bijzondere museumnacht!Het... - https://wisper.be/cursus/gent/museumnacht-tekenen-voor-nachtraven-ism-museum-dr-guislain
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€45,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€40,50
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,00
Locatie

Museum Dr. Guislain

Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.