Lightroom als schildergereedschap

Code: 
19GVF083W
Beschrijving

De mogelijkheden van Lightroom gaan veel verder dan beeldcorrectie. Tijdens deze cursus gebruiken we de software als maniupulatiegereedschap om schilderachtige, sferische beelden te creëren.

We halen de mosterd bij het Picturalisme, waarbij fotografen schilderkunstige onderwerpen en ensceneringen inzetten, zoals stillevens en compositorische principes. Eerder dan een scherpe, objectieve weergave wilden ze zo een suggestief beeld bekomen. 

We onderzoeken hoe ook wij ons onderwerp kunnen maskeren en omhullen. We beïnvloeden de lichtomstandigheden met en in de camera en gebruiken Lightroom als expressiemiddel. Je verkent de picturale (on)mogelijkheden van het medium door te spelen met scherpte, kadrage, lichtspel en kleuren. Je kan details verzachten, de tint aanpassen, het licht bewerken.

Je onderwerp wordt vager, de contrasten worden getemperd. Foto's worden schilderijen: er ontstaat een suggestiever beeld dat verhult en de verbeelding triggert. We dagen de grens van kitsch uit tot een sterk esthetisch beeld.

Voorkennis
Niveau 2: je hebt al wat fotografie-ervaring en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma.
Praktische info

Breng je eigen camera mee (reflex- of systeemcamera). Macbook met Lightroom is voorhanden. Heb je zelf Lightroom op je laptop staan? Je kan dan ook met je eigen computer werken.

Sessie(s)
zaterdag, 23 februari, 2019 - 10:00 tot 17:00
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-02-23 10:00 2019-02-23 17:00 Europe/Brussels Lightroom als schildergereedschap . De mogelijkheden van Lightroom gaan veel verder dan beeldcorrectie. Tijdens deze cursus gebruiken we de software als maniupulatiegereedschap om schilderachtige, sferische beelden te creëren.We halen... - https://wisper.be/cursus/gent/lightroom-als-schildergereedschap
zaterdag, 2 maart, 2019 - 10:00 tot 17:00
DE WARANDE WISPER GENT - Atelier
2019-03-02 10:00 2019-03-02 17:00 Europe/Brussels Lightroom als schildergereedschap . De mogelijkheden van Lightroom gaan veel verder dan beeldcorrectie. Tijdens deze cursus gebruiken we de software als maniupulatiegereedschap om schilderachtige, sferische beelden te creëren.We halen... - https://wisper.be/cursus/gent/lightroom-als-schildergereedschap
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€99,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€94,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€85,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€19,00
Locatie

DE WARANDE WISPER GENT

Warandestraat 13
9000 Gent
België
Let wel: in deze buurt is het moeilijk om een parkeerplaatsje te vinden. Je parkeert best op de parking van station Gent Dampoort (betalend), van daar is het maar enkele minuten stappen.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.