Elektronisch klankenLAB: ambient & soundscapes

Code: 
20GVM902W
Beschrijving

Het klankenlab is gratis maar vooraf inschrijven is wel nodig!


Wat is het klankenLAB?

 

Tijdens elke bijeenkomst leer je bij van de docent én van elkaar. Verwacht je echter niet aan een typische cursus waarbij de docent als enige input geeft! In het klankenlab staan actief deelnemen en experimenteren voorop.


Editie maart: ambient & soundscapes


We kunnen een moody track creëren bij een gevoel of landschap of een thema voor een duistere Netflix-serie. We gebruiken daarvoor alle elektronische gear die we maar kunnen bedenken: samplers, synths en effects. Ook meer experimentele instrumenten als theremins zijn welkom! We leren elkaars materiaal kennen en zoeken samen uit wat de vele mogelijkheden zijn.


Voor wie is het klankenLAB?

 

Je bent helemaal weg van synths, samplers en drumcomputers? Je hebt zelfgemaakte elektronische, experimentele instrumenten of een heus modulair systeem? Je wil hier graag met anderen rond uitproberen en uitwisselen? Het klankenlab is gratis maar vooraf inschrijven is wel nodig!

 

We gaan voor een een alles-kan-alles-mag-vibe onder muzikale bondgenoten. We gaan op zoek naar klanken en ritmische of melodische motieven en sluiten alles op elkaar en dan op het mengpaneel aan.

 

Nieuwsgierig naar wat dat allemaal gaat geven? Er is maar één manier om erachter te komen!


Er zijn ook klankenlabs in april en mei.

Voorkennis
Niveau X: een beetje tot héél veel kennis van je eigen materiaal volstaan. Ook zoekende nieuwsgierige zielen zijn welkom!
Praktische info

Breng je eigen koptelefoon mee. Je kan ter plaatse gebruikmaken van het beschikbare materiaal maar neem zeker ook je eigen klankenmakers mee! Synth, modulair systeem, drumcomputer, ander elektronische of zelfgemaakte geluidsmaker of instrument ... Alles kan!

Sessie(s)
maandag, 23 maart, 2020 - 19:00 tot 22:00
WISPER Gent - Muziekstudio
2020-03-23 19:00 2020-03-23 22:00 Europe/Brussels Elektronisch klankenLAB: ambient & soundscapes . Het klankenlab is gratis maar vooraf inschrijven is wel nodig!Wat is het klankenLAB? Tijdens elke bijeenkomst leer je bij van de docent én van elkaar. Verwacht je echter niet aan een typische cursus... - https://wisper.be/cursus/gent/elektronisch-klankenlab-ambient-soundscapes
Begeleiding
Prijzen
Free
€0,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.