Contactimprovisatie basis: weekend

Code: 
20GVD898W
Beschrijving

Over contactimprovisatie:

Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.


Dat betekent: zich samen met een (of meerdere) danspartner(s) voortbewegen, zonder vastgelegde passen, doorheen de ruimteniveaus, van boven naar beneden en terug naar boven, gewicht delend, een eigen verhaal in het nu creërend, waarbij initiëren en volgen zich vermengen en één luisterend geheel worden.

 

Dat kan gaan van subtiel raken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen!


Wat je je daarbij moet voorstellen? Dit filmpje geeft je een idee!


Over deze basiscursus:

Tijdens deze workshop beginnen we bij het begin en nemen we de tijd om de basisprincipes van contactimpro onder de loop te nemen, onderzoekend en spelend.


Je maakt kennis met enkele fundamenten die bij contactimprovisatie horen, zoals gewicht geven en nemen en daarbij inzicht krijgen in hoe je je lichaamsstructuur gebruikt en je gewicht reguleert, actief luisteren, vlot doorheen de ruimteniveaus bewegen, helder communiceren ...


Verder werken we aan het ontwikkelen van onze eigen bewegingsvocabulaire, ons creatieve vermogen, opbouw van kracht en lichaamsbewustzijn. Het doel: met een beschikbaar en bewust lichaam de dans met een partner aangaan.

Voorkennis
Level X: this workshop is very interesting and accesible for both people with and without previous movement and dance experience.
Praktische info

Wear clothes in which you can move easily. Bring a bottle of water and a small snack.

Sessie(s)
zaterdag, 22 februari, 2020 - 13:00 tot 18:00
Doxtudio - Studio 2
2020-02-22 13:00 2020-02-22 18:00 Europe/Brussels Contactimprovisatie basis: weekend . Over contactimprovisatie:Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.Dat... - https://wisper.be/cursus/gent/contactimprovisatie-basis-weekend
zondag, 23 februari, 2020 - 11:00 tot 15:30
Doxtudio - Studio 2
2020-02-23 11:00 2020-02-23 15:30 Europe/Brussels Contactimprovisatie basis: weekend . Over contactimprovisatie:Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.Dat... - https://wisper.be/cursus/gent/contactimprovisatie-basis-weekend
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€81,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€74,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€59,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€15,00
Locatie

DOXTUDIO

Dok Noord 7/107
9000 Gent
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder Doxtudio. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.
Eerste verdieping winkelcentrum Dok Noord

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.