Bodywork: Alexandertechniek - vrijheid in gewrichten

Code: 
19GVD138W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Zware week achter de rug? Avonden aan een stuk gedanst? Dagenlang vastgeplakt aan een bureaustoel voor een scherm? Tijd om je lichaam te soigneren.

Bodywork focust op bewustzijn, ontspanning en herstellen. Je krijgt meer inzicht in je eigen lichaamsstructuur. We leren hoe we onszelf en elkaar deugddoende en ontspannende momenten van stretching en bodywork kunnen geven. 

Elke sessie werkt vanuit een specifieke insteek die je introduceert in een bepaalde techniek of aanpak en je meteen enkele concrete tools in handen geeft.

Een must voor elke danser en met uitbreiding: iedereen.


/// Over Alexandertechniek:

Frederick Matthias Alexander ontwikkelde zijn techniek op het einde van de 19de eeuw in Australië en beoefende en doceerde deze in Londen tot aan zijn dood in 1955. Hij gaat in zijn werk uit van het beginsel dat het menselijk lichaam het best werkt als men het juist gebruikt.

Onze manier van denken en bewegen wordt sterk bepaald door de gewoontepatronen die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Met de F.M. Alexander Techniek kunnen we onszelf opnieuw leren om onze bewegingen beter te coördineren door de mechanismen die daarvoor nodig zijn opnieuw te leren gebruiken.

Tijdens de lessen kunnen we de fundamentele bewegingspatronen hervinden die aan de basis liggen van onze natuurlijke coördinatie. Denken in beweging, mindfulness in actie. Kom mee onderzoeken en de eindeloze mogelijkheden ervaren!

Wil je meer? Vlak voor deze sessie kan je ook meedoen met het danslabo: de ideale combi voor het danserslichaam! 

Voorkennis
Niveau X: ervaring speelt geen rol, iedereen welkom!
Praktische info

Breng een flesje water mee voor tussendoor en een matje en dekentje. Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen.

Sessie(s)
zaterdag, 30 maart, 2019 - 13:30 tot 15:30
Doxtudio - Studio 2
2019-03-30 13:30 2019-03-30 15:30 Europe/Brussels Bodywork: Alexandertechniek - vrijheid in gewrichten . Zware week achter de rug? Avonden aan een stuk gedanst? Dagenlang vastgeplakt aan een bureaustoel voor een scherm? Tijd om je lichaam te soigneren.Bodywork focust op bewustzijn, ontspanning en... - https://wisper.be/cursus/gent/bodywork-alexandertechniek-vrijheid-gewrichten
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€16,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€15,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€14,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€3,00
Locatie

Doxtudio

Dok Noord 7/107
9000 Gent
België
Dok Noord ligt op de kleine ring tussen de Dampoort en de Muide. Je bereikt de site met de wagen via Dampoort of via de R4 en de Kennedylaan. DOXTUDIO vind je op het eerste verdiep in het shoppingcentrum Dok Noord. >>> Met het openbaar vervoer <<< Neem tram 4 of bus 5 tot aan de halte Heilige Kerst. Na ongeveer 200m in de Sint-Salvatorstraat (= verlengde van de Sleepstraat), vind je Ingang 2 aan de rechterkant (groene schuifpoort). >> Te voet of met de fiets <<< Van Gent-Dampoort loop je via de Dampoortstraat naar Sint-Jabobs. Vervolgens ga je richting Sleepstraat. Op het einde van de Sleepstraat, voorbij de Heilige Kerst-kerk, kom je in de Sint-Salvatorstraat. Na ongeveer 200m vind je Ingang 2 aan de rechterkant.
Eerste verdieping winkelcentrum Dok Noord

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.