Ableton: songwriting en homerecording

Code: 
19GNM663W
Beschrijving

Of je nu net je eerste akkoordjes na elkaar aan het plaatsen bent of je hebt reeds een heel oeuvre bij elkaar geschreven, iedereen komt vroeg of laat op een punt waar hij/zij vast komt te zitten. Dit weekend gaan we op zoek naar manieren om nieuwe inspiratie te vinden voor het creëren van jouw composities!


We doen dat concreet door met de eigen ideeën of songs van de deelnemers aan de slag te gaan. Met eenvoudige en begrijpelijke tips en tricks proberen we die songs naar een volgend niveau te tillen.

Neem je partijen op en componeer bijkomstige instrumenten in Ableton. We maken opnames en testen materiaal. Heb je écht een grootmembraan condenser of een ribbon microfoon nodig voor je zang of heb je ook voldoende aan een sm58? Hoe zit dat met convertoren en is die 96Khz-opname echt een meerwaarde?


Je krijgt ook heel wat tips mee over de aankoop van opnamemateriaal en na deze cursus kan je helemaal zelfstandig thuis aan de slag.

Wie niet van ophouden weet en zijn opnames verder wil afwerken, kan terecht in de cursus Creatieve mixing, productie & synths. Of kom eens naar één van de WISPER jamsessies om je nieuwe tools & tricks meteen in de praktijk om te zetten!

Voorkennis
Niveau 2: je hebt reeds een cursus Ableton gevolgd en nu ben je klaar om er creatief mee aan de slag te gaan.
Praktische info

Breng een koptelefoon mee en je eigen laptop, zo kan je er thuis ook verder mee aan de slag.

De impact op de treinen van half oktober tot half november: https://www.belgiantrain.be/nl/news/works-brussels-south
Via die link kan je vrij vlot opzoeken welke treinen geïmpacteerd zijn en hoe.

Er is een middagpauze voorzien, je kan zelf een lunchpakket meebrengen of iets kopen in de buurt. Koffie, thee, en kraantjeswater zijn ter plaatse beschikbaar.

WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Sessie(s)
zaterdag, 19 oktober, 2019 - 10:00 tot 16:00
WISPER Gent - Muziekstudio
2019-10-19 10:00 2019-10-19 16:00 Europe/Brussels Ableton: songwriting en homerecording . Of je nu net je eerste akkoordjes na elkaar aan het plaatsen bent of je hebt reeds een heel oeuvre bij elkaar geschreven, iedereen komt vroeg of laat op een punt waar hij/zij vast komt te zitten. Dit... - https://wisper.be/cursus/gent/ableton-songwriting-en-homerecording
zondag, 20 oktober, 2019 - 10:00 tot 16:00
WISPER Gent - Muziekstudio
2019-10-20 10:00 2019-10-20 16:00 Europe/Brussels Ableton: songwriting en homerecording . Of je nu net je eerste akkoordjes na elkaar aan het plaatsen bent of je hebt reeds een heel oeuvre bij elkaar geschreven, iedereen komt vroeg of laat op een punt waar hij/zij vast komt te zitten. Dit... - https://wisper.be/cursus/gent/ableton-songwriting-en-homerecording
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€74,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€67,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€54,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€13,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.