Ableton: songwriting en homerecording

Code: 
19GNM663W
Beschrijving

Of je nu net je eerste akkoordjes na elkaar aan het plaatsen bent of je hebt reeds een heel oeuvre bij elkaar geschreven, iedereen komt vroeg of laat op een punt waar hij/zij vast komt te zitten. Dit weekend gaan we op zoek naar manieren om nieuwe inspiratie te vinden voor het creëren van jouw composities!


We doen dat concreet door met de eigen ideeën of songs van de deelnemers aan de slag te gaan. Met eenvoudige en begrijpelijke tips en tricks proberen we die songs naar een volgend niveau te tillen.

Neem je partijen op en componeer bijkomstige instrumenten in Ableton. We maken opnames en testen materiaal. Heb je écht een grootmembraan condenser of een ribbon microfoon nodig voor je zang of heb je ook voldoende aan een sm58? Hoe zit dat met convertoren en is die 96Khz-opname echt een meerwaarde?


Je krijgt ook heel wat tips mee over de aankoop van opnamemateriaal en na deze cursus kan je helemaal zelfstandig thuis aan de slag.

Wie niet van ophouden weet en zijn opnames verder wil afwerken, kan terecht in de cursus Creatieve mixing, productie & synths. Of kom eens naar één van de WISPER jamsessies om je nieuwe tools & tricks meteen in de praktijk om te zetten!

Voorkennis
Niveau 2: je hebt reeds een cursus Ableton gevolgd en nu ben je klaar om er creatief mee aan de slag te gaan.
Praktische info

Neem een koptelefoon mee. Je kan een eigen laptop meebrengen, zo kan je er thuis ook verder mee aan de slag. Wie geen eigen laptop heeft kan een laptop van WISPER gebruiken. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, gelieve dit te vermelden bij je inschrijving. Er is een middagpauze voorzien, je kan zelf een lunchpakket meebrengen of iets kopen in de buurt. Koffie, thee, kraantjeswater en Oxfam fruitsapjes zijn ter plaatse verkrijgbaar.

WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Sessie(s)
zaterdag, 19 oktober, 2019 - 10:00 tot 16:00
De Spinnerij WISPER Gent - Muziekstudio
2019-10-19 10:00 2019-10-19 16:00 Europe/Brussels Ableton: songwriting en homerecording . Of je nu net je eerste akkoordjes na elkaar aan het plaatsen bent of je hebt reeds een heel oeuvre bij elkaar geschreven, iedereen komt vroeg of laat op een punt waar hij/zij vast komt te zitten. Dit... - https://wisper.be/cursus/gent/ableton-songwriting-en-homerecording
zondag, 20 oktober, 2019 - 10:00 tot 16:00
De Spinnerij WISPER Gent - Muziekstudio
2019-10-20 10:00 2019-10-20 16:00 Europe/Brussels Ableton: songwriting en homerecording . Of je nu net je eerste akkoordjes na elkaar aan het plaatsen bent of je hebt reeds een heel oeuvre bij elkaar geschreven, iedereen komt vroeg of laat op een punt waar hij/zij vast komt te zitten. Dit... - https://wisper.be/cursus/gent/ableton-songwriting-en-homerecording
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€74,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€67,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€54,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€13,00
Locatie

De Spinnerij WISPER Gent

Dok Noord 4D
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.