Slam poetry

Code: 
19AVR172W
Beschrijving

Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees gehoord hebben? Integendeel. In deze cursus leer je slam poetry kennen als verbindingsmiddel tussen jezelf en je publiek. 

Als opstapje en insteek voor onze poëzie nemen we twee tegenovergestelde gevoelens, ideeën, percepties of woorden. Om van onrecht te spreken, heb je recht nodig. Om van vastberadenheid te spreken, moet er ook twijfel zijn.

We zetten concepten tegenover elkaar en schrijven op ritmische en expressieve wijze een gedicht neer met het oog op een (eventuele en vrijblijvende) voordracht. De focus ligt enerzijds op de inhoud van de teksten en anderzijds ook op de klanken en woordspelingen die gebruikt zullen worden.

In het tweede deel van het traject werken we verder aan het gedicht dat we de vorige week geschreven hebben en oefenen we hoe we onze teksten kunnen voordragen. We focussen ons hier op onze houding en de juiste stemkleur om elk publiek aan je lippen te hebben.

Voorkennis
Niveau X: je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen.
Praktische info

Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Sessie(s)
donderdag, 14 maart, 2019 - 19:00 tot 22:00
Zomer van Antwerpen - Repetitiezaal
2019-03-14 19:00 2019-03-14 22:00 Europe/Brussels Slam poetry . Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees gehoord hebben?... - https://wisper.be/cursus/berchem/slam-poetry
donderdag, 21 maart, 2019 - 19:00 tot 22:00
Zomer van Antwerpen - Repetitiezaal
2019-03-21 19:00 2019-03-21 22:00 Europe/Brussels Slam poetry . Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees gehoord hebben?... - https://wisper.be/cursus/berchem/slam-poetry
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€48,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€46,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€41,00
Locatie

Zomer van Antwerpen

Uitbereidingstraat 584
2600 Berchem
België
De Zomer van Antwerpen ligt op wandelafstand van Berchem Station. Je komt binnen bij de ingang in de MIncklerstraat. Kom je met de auto? Je kan hier vlot parkeren in de straat. Werk je een hele dag: neem dan zeker wat lunch mee, er zijn niet zo veel winkels in de buurt.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.