Typetjes en personages creëren met de drukpers (grafiekfestival Drukdrukdruk)

Code: 
19AVB443W
Beschrijving

Laat je twee uur lang onderdompelen in de wereld van typetjes en personages!


We vertrekken vanuit dagdagelijkse objecten en gevonden trofeeën uit onze omgeving. Via een eenvoudige druktechniek transformeren we die tot de basis van ons personage. Een grimas, vervorming of doordringende blik brengt onze typetjes verder tot leven!


De workshop wordt begeleid door Goele Poelmans, die graphic novel studeerde en een passie heeft voor de eindeloze mogelijkheden van personages. Ze laat je ontdekken hoe je met vormen en lijnen al snel karakter kunt leggen in schijnbaar levenloze dingen.


Deze workshop maakt deel uit van grafiekfestival Drukdrukdruk. Om mee te doen, schrijf je vooraf in via deze pagina (kostprijs: € 5).

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen, ongeacht je voorkennis of ervaring!
Praktische info

Breng liefst een eigen schort mee. De rest van het materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.

Sessie(s)
zaterdag, 4 mei, 2019 - 15:00 tot 17:00
Stormkop - Stuurboord
2019-05-04 15:00 2019-05-04 17:00 Europe/Brussels Typetjes en personages creëren met de drukpers (grafiekfestival Drukdrukdruk) . Laat je twee uur lang onderdompelen in de wereld van typetjes en personages!We vertrekken vanuit dagdagelijkse objecten en gevonden trofeeën uit onze omgeving. Via een eenvoudige druktechniek... - https://wisper.be/cursus/antwerpen/typetjes-en-personages-cre-ren-met-de-drukpers-grafiekfestival-drukdrukdruk
Begeleiding
Prijzen
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€5,00
Locatie

Stormkop

Droogdokkenweg AWN1
2030 Antwerpen
België
Het bed van STORMKOP staat aan de Droogdokkenweg. Het is een loods zonder nummer of deurbel, maar het is niet het einde van de wereld. Tram 7 (vanuit Mortsel, via de Nationale Bank naar het MAS) brengt je het dichtst bij STORMKOP. Stap af aan de eindhalte MAS. Dan is het nog 10 minuten wandelen. Je komt best zoveel mogelijk met de fiets. Er is een fietsenstalling aan de ingang van STORMKOP. Aan de Rijnkaai (vlak voor het Red Starline museum) is een Vélo-station. Aan het fietsenstation loop je 5 minuten, verder door (weg van het centrum, richting de haven) over de witte brug om Stormkop te bereiken. Aan de rechterkant zie je Herashekkens en een grintpad dat het terrein opgaat. Je passeert een poortje. Is dat dicht? Met code 3009 krijg je het open. Er wappert een vlag van STORMKOP. Dit is het begin van de droogdokkensite. Loop verder het terrein op, tussen het gebouw met de letters AWN/STORMKOP (links) en de boot & tuin (rechts) door. Op het einde van het AWN gebouw links hoekje om, kom je op het STORMKOP terrein. Je ziet dan voor je een grote witte deur met het logo van STORMKOP en een rode pijl geschreven. Daar ga je naar binnen. Kom je met de auto dan kan je gratis parkeren op de parking in de Sluisstraat. Die ligt, als je vanuit het centrum komt, net na de brug aan je rechterhand. Voor een plannetje: https://www.stormkop.be/contact-en-reserveren

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.