Tekenen: zaterdagen op locatie

Code: 
18AVB536W
Beschrijving

In de stad ligt het schetsmateriaal voor het oprapen, maar niet zelden ontbreekt het ons aan tijd om dat alles te registreren, laat staan vast te leggen. Daarom trekken we er voor deze cursus op uit, schetsboek in de aanslag!

Een café, een kerk, het park, een verlaten plein. Je leert anders kijken naar de stedelijke locaties en taferelen. Je ontdekt hoe je deze onderwerpen op allerlei manieren kan verwerken in boeiende schetsen: realistisch of imaginair, snel of traag, met één lijn of veel krabbels. Niet elke schets hoeft daarbij even mooi te zijn en mag gerust onbegrijpelijk of abstract overkomen op een buitenstaander.

Al schetsend train je immers in de eerste plaats jouw tekenaarsblik waarmee je plastisch naar de werkelijkheid kijkt. Ook kan je naar hartenlust experimenteren met compositie, formaat of ongebruikelijk tekenmateriaal. Korte oefeningen reiken je daarbij ideeën aan om je stadsbezoek om te zetten in een plaatselijk verhaaltje of om het vast te leggen in een getekend verslag. Een aantal schetsen werken we verder uit naar tekeningen.

Tijdens de 3 zaterdagen tekenen we onder andere in het Middelheimmuseum, het MAS en de Botanische tuin. 

Voorkennis
BASIS: voor iedereen met een basiservaring in tekenen.
Praktische info

Basismateriaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen, maar breng zeker je favoriete tekenmaterialen en je eigen schetsboek mee.

Sessie(s)
zaterdag, 24 maart, 2018 - 10:00 tot 16:00
WISPER Antwerpen - WISPER beeldatelier
2018-03-24 10:00 2018-03-24 16:00 Europe/Brussels Tekenen: zaterdagen op locatie . In de stad ligt het schetsmateriaal voor het oprapen, maar niet zelden ontbreekt het ons aan tijd om dat alles te registreren, laat staan vast te leggen. Daarom trekken we er voor deze cursus op uit... - https://wisper.be/cursus/antwerpen/tekenen-zaterdagen-op-locatie
zaterdag, 28 april, 2018 - 10:00 tot 16:00
WISPER Antwerpen - WISPER beeldatelier
2018-04-28 10:00 2018-04-28 16:00 Europe/Brussels Tekenen: zaterdagen op locatie . In de stad ligt het schetsmateriaal voor het oprapen, maar niet zelden ontbreekt het ons aan tijd om dat alles te registreren, laat staan vast te leggen. Daarom trekken we er voor deze cursus op uit... - https://wisper.be/cursus/antwerpen/tekenen-zaterdagen-op-locatie
zaterdag, 2 juni, 2018 - 10:00 tot 16:00
WISPER Antwerpen - WISPER beeldatelier
2018-06-02 10:00 2018-06-02 16:00 Europe/Brussels Tekenen: zaterdagen op locatie . In de stad ligt het schetsmateriaal voor het oprapen, maar niet zelden ontbreekt het ons aan tijd om dat alles te registreren, laat staan vast te leggen. Daarom trekken we er voor deze cursus op uit... - https://wisper.be/cursus/antwerpen/tekenen-zaterdagen-op-locatie
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€111,40
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€100,26
Locatie

WISPER Antwerpen

Bouwmeestersstraat 3
2000 Antwerpen
Het WISPER atelier ligt op het Zuid vlak achter het museum van Schone Kunsten. AUTO: Je kan best je auto parkeren op de gedempte zuiderdokken en dan nog 5 minuten naar het atelier wandelen. Je loopt daarvoor eerst recht op het museum af. De straat achter het museum is de Bouwmeestersstraat waar het atelier ligt. OPENBAAR VERVOER: Met openbaar vervoer kan je vanuit CENTRAAL STATION bus 12 Sportpaleis - Bolivarplaats nemen. En uitstappen aan de halte Antwerpen Bres (op de leien). Aan de rechterkant zie je dan een synagoge, daarnaast ligt het atelier. Je kan ook vanaf het ZUID STATION tram 24 Schoonselhof - Silsburg nemen, die stopt ook vlakbij aan de halte Antwerpen Bres. Aan de overkant van de leien zie je dan een synagoge, daarnaast ligt het atelier.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.