Analoog voor durvers: de pinhole camera

Code: 
19AVF103W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2019-06-15
Beschrijving

De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpend ateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in deze digitale tijd, gaan wij tijdens deze cursus nóg verder. Analoog, zonder lens, mét zelfgebouwde camera. 

Terug naar de basis van de fotografie. Wie durft? 

Een pinhole-camera is, simpel gezegd, een doos met een gat van minder dan een millimeter groot. Door dat gat komt het licht binnen, waardoor je dus geen lens nodig hebt. Een stuk lichtgevoelig papier, een onderwerp en een beetje licht doen de rest en voor je het weet heb je een foto! 

Prikkelt dit oeroude en eenvoudige procedé ook je nieuwsgierigheid? Jelle loodst je met aanstekelijk enthousiasme en veel liefde voor de fotografie doorheen dit verrassende weekend. 

Aan de hand van uitdagende oefeningen gaan we veel verder dan het toepassen van het pinhole trucje. We kijken bijvoorbeeld ook naar hoe bepaalde keuzes in ons beeldvlak spannende composities kunnen opleveren. Stof genoeg om er een heel weekend op los te experimenteren! 

Voorkennis
Niveau X: dit is een cursus voor iedereen die nieuwsgierig is naar het experimenteren met een analoge pinhole camera.
Praktische info

We werken met zelfgemaakte camera's. Je hoeft dus geen eigen camera mee te brengen.

WISPER voorziet verder in alle materiaal. Neem best zelf een schort mee.
De ruimte in Stormkop is verwarmd, maar kan toch na een tijdje wat fris aanvoelen. Neem om zeker te zijn een extra sjaal en een paar handschoenen mee.

Sessie(s)
zaterdag, 15 juni, 2019 - 10:00 tot 17:00
Stormkop - Blauwe kamer
2019-06-15 10:00 2019-06-15 17:00 Europe/Brussels Analoog voor durvers: de pinhole camera . De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpend ateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in... - https://wisper.be/cursus/antwerpen/analoog-voor-durvers-de-pinhole-camera
zondag, 16 juni, 2019 - 10:00 tot 17:00
Stormkop - Blauwe kamer
2019-06-16 10:00 2019-06-16 17:00 Europe/Brussels Analoog voor durvers: de pinhole camera . De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpend ateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in... - https://wisper.be/cursus/antwerpen/analoog-voor-durvers-de-pinhole-camera
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€99,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€95,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€86,00
Locatie

Stormkop

Droogdokkenweg AWN1
2030 Antwerpen
België
Het bed van STORMKOP staat aan de Droogdokkenweg. Het is een loods zonder nummer of deurbel, maar het is niet het einde van de wereld. Tram 7 (vanuit Mortsel, via de Nationale Bank naar het MAS) brengt je het dichtst bij STORMKOP. Stap af aan de eindhalte MAS. Dan is het nog 10 minuten wandelen. Je komt best zoveel mogelijk met de fiets. Er is een fietsenstalling aan de ingang van STORMKOP. Aan de Rijnkaai (vlak voor het Red Starline museum) is een Vélo-station. Aan het fietsenstation loop je 5 minuten, verder door (weg van het centrum, richting de haven) over de witte brug om Stormkop te bereiken. Aan de rechterkant zie je Herashekkens en een grintpad dat het terrein opgaat. Je passeert een poortje. Is dat dicht? Met code 3009 krijg je het open. Er wappert een vlag van STORMKOP. Dit is het begin van de droogdokkensite. Loop verder het terrein op, tussen het gebouw met de letters AWN/STORMKOP (links) en de boot & tuin (rechts) door. Op het einde van het AWN gebouw links hoekje om, kom je op het STORMKOP terrein. Je ziet dan voor je een grote witte deur met het logo van STORMKOP en een rode pijl geschreven. Daar ga je naar binnen. Kom je met de auto dan kan je gratis parkeren op de parking in de Sluisstraat. Die ligt, als je vanuit het centrum komt, net na de brug aan je rechterhand. Voor een plannetje: https://www.stormkop.be/contact-en-reserveren